Bemutatkozás Bemutatkozás

A Vasi Digitális Könyvtárról

 

Az Ön által felkeresett weboldal a  Berzsenyi Dániel Könyvtár honlap-családjának második tagja. Jelenlegi arculatát és keresőfelületét a könyvtár TIOP-1.2.3/09/1-2009-0021. számú, A Vas Megyei Könyvtári Portál közkönyvtári alapjainak létrehozása a tudástartalmak megosztása érdekében, és a Berzsenyi Dániel Könyvtár informatikai fejlesztése, oktatási-képzési szerepének erősítése című pályázata keretében hoztuk létre 2010-ben. A projektet az  Új Magyarország Fejlesztési Terv  finanszírozta az Európai Unió támogatásával, a „Tudásdepó-Expressz"- Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése keretében.

A korszerűsítés során a Megyetörténei adatbázisban és az Elektronikus publikációkban egyaránt árnyaltabb, több szempontú keresés, és használóbarát megjelenítés valósult meg. A nemzeti közszolgáltató digitális rendszerek számára OAI-PMH szerveren keresztül biztosítjuk a metaadatok begyűjthetőségét.

A Vasi Digitális Könyvtárat a Berzsenyi Dániel Könyvtár alapította 2003-ban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának támogatásával. A vállalkozás célja az, hogy a megye közgyűjteményeiben létrehozott/andó elektronikus forrásokról, digitalizált dokumentumokról portálszerű tájékoztatást adjon és a világ bármely pontjáról szabad hozzáférést biztosítson a nyilvános megyetörténeti tartalmakhoz, valamint lehetővé tegye közérdekű információk online keresését.

A szolgáltatott adatbázisok a létrehozó intézmények tulajdonát képezik és mint gyűjteményes műnek minősülő adatbázisok szerzői jogi oltalomban részesülnek. Felhasználásuk – a hivatkozási szabályok betartásával – kizárólag magáncélra, iskolai oktatáshoz és tudományos kutatáshoz jogszerű. A tartalom egészének vagy jelentős részének másolása, újrahasznosítása sérelmes az adatbázis rendes felhasználására és kimeríti a 2001. évi LXXVII. törvénnyel módosított, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény jogsértő tényállását.

Véleménynyilvánítást szívesen fogadunk az alábbi címre: vdk@bdmk.hu

Vasi Digitális Könyvtár nyilvános statisztikája
Utolsó frissítés dáuma :2019.08.26. Eddigi bejelentkezések száma :1405045 Utolsó bejelentkezés dátuma :2020.11.28.
Vasi Digitális Könyvtár használata művenként